Момчето нинджа се завръща! Суперпопулярната поредица Момчето нинджа“ на австралийския писател

...
Момчето нинджа се завръща! Суперпопулярната поредица Момчето нинджа“ на австралийския писател
Коментари Харесай

Момчето нинджа спасява света в новата книга от хитовата поредица

Момчето нинджа се завръща! Суперпопулярната поредност „ Момчето нинджа “ на австралийския публицист Ан Доу, реализирала милиони продадени копия по целия свят, продължава на български с четвърта книга. Новите завършения на младия Нелсън Кейн ще бъдат по книжарниците от 6 април с емблемата на издателство „ Кръг “. Преводът още веднъж е на детска писателка Юлия Спиридонова – Юлка. Книгата включва и илюстрациите на Джереми Лей, които дребните читатели харесват толкоз доста.

Като последния нинджа на света ориста на Нелсън Кейн е да пази хората от силите на злото и тъкмо това ще направи в новата книга. Историята този път се завърта около цирка, който гостува в града – най-вълнуващото нещо в живота на децата от Дък Крийк.

Нелсън, братовчед му Кени и съученичката им Тифани интензивно репетират номер с желанието да бъде включени в програмата на шоуто. Но ненадейно градът се оказва застрашен от великански разбеснели се роботи. Нелсън би трябвало да влезе в ролята на Момчето нинджа и да се изправи против злодея лекар Кейн – злия брат близнак на неговия липсващ татко.



„ Момчето нинджа 4 “ е подобаваща, както за начеващи читатели, по този начин и за тези, които към този момент се усещат по-уверени независимо да разпростират страниците. Комбинацията от комиксови рисунки на Джереми Лей, ексцентрично спретнат текст и атрактивни шрифтове трансформират четенето в занимателно занятие и потвърдено увлича децата.

Комикът Ан Доу е един от най-продаваните австралийски създатели за всички времена. Той се радва на голям триумф още с първата си творба The Happiest Refugee („ Най-щастливият емигрант “), в която споделя по какъв начин емигрира с дребна лодка от Виетнам в Австралия. Мемоарът неотложно се трансформира в шлагер и печели голям брой награди, в това число „ Книга на годината “ в Австралия.

В сферата на детската литература Доу също се потвърждава неколкократно. Творбите му, изпълнени с прелестно възприятие за комизъм, динамичност и истински персонажи, са бестселъри и имат оценки сред 4 и 5 звезди в уеб страниците на Amazon и в Goodreads.com.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР